Om/kontakt

Hønefoss RC-klubb

-25.09.2012-


Våre sponsorer:

Vi er med i prosjektet

Om Hønefoss RC-klubb

Hønefoss RC-klubb sin største interesse er ved samarbeid og kameratskap for medlemmene, å fremme interessen og utvikling av RC-miljøet i distriktet. Klubbens formål er også å aktivere distriktets barn/ungdommer i et miljø for et godt samarbeid med voksne, og tilby et alternativ til tradisjonell idrett. All klubbaktivitet skal foregå i et rusfritt miljø, og klubben er åpen for alle som ønsker å bli medlem, uansett alder og kjønn.


Siden 2006 har Hønefoss hatt en kameratdrevet RC-klubb med tilholdssted på Tyrimyra. Sommeren 2012 ble det tatt opp om man skulle ta steget opp til å bli en organisert klubb tilknyttet NMF. I september ble det avholdt stiftelsesmøte, hvor klubbens navn og styre bestemt, og det ble enstemmig vedtatt at klubben skulle meldes inn i Norges Motorsportforbund, noe som ble gjort i 2013. Norges Motorsportforbund er igjen medlem av det europeiske (EFRA) og det internasjonale (IFMAR) forbundet for radiostyrte biler. Dette medfører at medlemmer i Hønefoss RC-klubb kan løse lisens som tillater en å delta i både nasjonale og internasjonale statusløp, slik at Hønefoss RC-klubb har et tilbud både til de som kun vil drive med RC som en hobby, men også de som ønsker å drive med RC som en idrett.


Det er planer om å bygge et nytt senter for radiostyrt motorsport, for å samle både de som ønsker å drive med onroad og de som ønsker å drive med offroad. Inntil et nytt område er på plass, vil klubben fortsette å holde til på Tyrimyra. Banen på Tyrimyra har et underlag av leire, og er for offroadbiler i skala 1:10 og 1:8. De siste årene har det blitt arrangert flere store løp her, med både Norgescup i 1:10 og 1:8, samt løp i uavhengige cuper som RB Challenge.


Etter en lengre tids jakt lyktes klubben høsten 2013 med å få tak et lokale for innendørs kjøring. Etter en vinter i en kjølig garasje i den nedlagte militærleiren på Hvalsmoen, ble det gjort en avtale om leie av lokale i Hønefoss Bowlingsenter. I løpet av sommeren 2014 ble det lagt ned mange dugnadstimer i tilpassing og oppussing av lokalet, som var tilrettelagt for rullestolbrukere. Høsten 2016 ble den siste i bowlinghallen da hallen bestemte seg for å satse på et nytt treningssenter, så vinteren 2017 flyttet  klubben ut til nye lokaler på Nordre Sørum gård ved Steinssletta. Her er det mulig å kjøre elektriske onroadbiler i skala 1:10 eller mindre på nålefiltteppe, samt drifting på egen bane.


Klubben har medlemmer fra 10 til 77 år, og flere av disse deltar i forskjellige nasjonale statusklasser. Noen av medlemmene deltar også i internasjonale konkurranser.Kontakt

For å komme i kontakt med klubben, kan styret kontaktes på styret@honefossrc-klubb.no

webmaster@honefossrc-klubb.no


Copyright 2012-2020 © Hønefoss RC-klubb